Kockum-Fritid-HTA-Yoga-Liselott-Ljung

Yoga i Västra Hamnen

Så fort du slutar utmana dig själv – fysiskt och mentalt – tar jag ett steg närmare ättestupan. Så känner jag. Dagens yoga-pass och workshop på Kockum Fritid – som leddes av trevliga och pedagogiskt begåvade Magnus Ringberg – var ett klockrent exempel på en fysisk utmaning med psykologiska implikationer.

Dels fick jag det positiva kvittot på att kroppen (efter lite uppvärmning) fortfarande är elastisk och hyfsat samarbetsvillig. Dels blev jag varse om att flexibilitet verkligen är färskvara – särskilt vid min ålder. Behöver nog öka antal yoga-pass i veckan för att förlänga träningsformens långsiktiga fördelar och framförallt för att kunna bli bättre rent tekniskt och därmed få ut mer fysiskt.

Summa summarum klarade jag åtminstone 80% av dagens mer eller mindre fakir-mässiga rörelser. Den relativt höga procentsatsen fick mig på gott humör resten av söndagen – men kommer sannolikt att kännas av mer fysiskt under morgondagen.

Sugen på att testa på yoga? Kan varmt rekommendera dom duktiga tränarna på Kockum Fritid här i Västra Hamnen.

Bilden ovan är från en Qigong-workshop för några år sedan på Kockum Fritid. liksom dagens event, var det också samproducerat med Health and Training Academy. Illustrationen är från en serie yoga-bilder jag tog i höstas på fotomodellen, Tora Rosenkjaer.

Tags: