På uppdrag i Budapest

Det är premiär för mig här i Ungerns huvudstad, som länge varit på min “bucket list”. Det är lite synd att vara vegetarian när ungerskt salami, gulasch och grillbrickan, Fatányéros är så allestädes närvarande här. Budapests matutbud är verkligen ingen lek. Vet faktiskt inte om jag någonsin varit på en plats i Europa med så många charkuterier, kvarterskrogar, pubar och kaféer. Mest imponerande är ändå dom mäktiga broarna, innerstans pampiga jugendarkitektur och mysiga gränder och gågator – som t ex välkända shoppingstråket, Váci utca.

Långt ifrån alla talar engelska, men dom som gör det, pratar gärna och är hur hjälpsamma som helst. Så fort jag lämnar floden Danube, blir jag lite förvirrad, desorienterad och måste fråga mig fram. Stan känns inte direkt stadsplanerad i ett grid-system a la Manhattan.

Uppdragets fokus är såklart varför man skall välja Budapest som destination och för att addera lite flärd till just det här resereportaget – som kommer att vända sig specifikt till folk inom flygbranschen –  har jag hyrt in ett par lokala modeller som agerar som vore de flygvärdinnor på 48-timmars stop i Budapest.

Tags: