Arla Malmö Morgon

Klockan 05:55, oavsett årstid och minst ett par dagar i veckan, hittar du mig vankande lite otåligt framför entrédörrarna till Kockum Fritid här i Västra Hamnen.

När vaktmästaren låser upp och dörrarna glider isär, är det med raska och bestämda steg jag kliver in i sportanläggningen.

Vi är ett litet gäng i ungefär samma ålder som tränar vid den här tiden och utan att veta säkert, tror jag att vi alla trivs särskilt mycket av att kickstarta dagen med ett morgonpass när gymmet är förhållandevis tomt och lugnt.

Vet inte vad dom andra lyssnar på, men under mina träningspass är det uteslutande poddar som gäller. Bland favoriterna hör, This America Life, Radiolab, This Week in Photo, WTF, Fresh Air, The Talkshow, Here’s the Thing (Alec Baldwins utmärkta intervjuserie) eller någon av årets värdar i Sommar i P1.

Avsnittens längd brukar synka fint med mitt träningsprogram och efter en timme har jag kämpat mig igenom ett tiotal maskiner, sprungit några kilometer på löpbandet och stönat klart framför spegeln med lösa vikter. Jag byter dojor, tar på mig jackan och efter cirka 300 meter är jag hemma igen.

Om det är något man skall lägga krut på här i livet, så är det ordentliga hushållsapparater. I vårt kök finns en best till blender (Vitamix 5200) och i den blandar jag min trögflytande superfrukost var morgon. För det mesta består den av: banan, äpple, broccoli, grönkål, en liten näve cashewnötter, ett par nypor ingefära, kanel, kokosflingor, solrosfrön, chiafrön, sesamfrön och en rågad matsked hampaprotein.

Med risk för att låta som en mässande prälle, har kombinationen av någorlunda regelbunden träning och en vettig frukost – utöver att jag för mer än ett år sedan ersatte snuset med lufttorkad ingefära – givit mig osannolikt mycket energi.

Tags: