Kom (redan) första höststormen idag?

Vad gör en rastlös fotograf en lördagkväll medan många andra är antingen mitt i lördagsfesten, sitter bekvämt bänkade framför platt-TV:n med tredje groggen i näven eller hänger i Pildammsparken med Avicii och gänget på Big Slap?

Jo, han ger sig ut och plåtar stormvågor när dom slår upp mot badbryggorna och inkorporerar solnedgången som dramatisk bakgrund.

Kan vara en begynnande demens, men med undantag av några få fantastiskt stillsamma dagar, kan jag faktiskt inte erinra mig när vi senaste hade en blåsigare och bitvis kallare sommar än under 2016. Klagar inte. Bara påpekar. Hör ofta folk som besöker Västra Hamnen klaga på just vinden – att det alltid blåser så mycket i våra kvarter. Dom ställer sig helt oförstående inför det att så många faktiskt vill leva här. Jag å andra sidan kan inte alls föreställa mig varför man inte skulle vilja bo i Västra Hamnen – trots områdets ständige följeslagare, vinden. Kvällens stormbyar belyser på ett fantastiskt bra sätt att det är bland annat just den omväxlande väderleken som gör området så spännnde att leva i.

Jag har faktiskt bott vid Davidshall, på Gamla Väster och en kort sväng nära Värnhem, och kan både berätta och bekräfta att dom stadsdelarna har så jävligt tråkigt väder, att klockorna stannar i Schweiz. Och då skall man veta att det finns otroligt många klockor i det lilla alpriket.

Nej, att bo nära havet, känna vinden, se solen sänka sig över danskarnas rike och aldrig riktigt veta vad man skall ta på sig, sydväst eller dunväst, är det som gör livet i Västra Hamnen så intressant.

Tags: