Sidenbröllop!

Om någon hade sagt till mig sommaren 1996 att jag samma år skulle träffa mitt livs kärlek och gifta mig med henne efter bara ett par år, skulle jag förmodligen skrattat lite nervöst. Dittills hade jag inte haft överdrivet många sunda eller långvariga relationer att skryta om. Kände inte heller att utsikterna var dom allra bästa just då.

Men på kvällen den 26 november 1996, träffade jag en glad tjej med ett fantastiskt vackert leende som då hette Charlotte Wall. Och den 15 augusti, 1998 vigdes vi av familjeprästen, Ola Stålnacke i Brunnby Kyrka utanför Mölle by the Sea, ackompanjerade av en stor gospelkör. Den sjukt roliga bröllopsfesten som följde efteråt var det många som talade varmt om under flera år.

Idag firar vi “Sidenbröllop” utan överdrivet mycket baluns och galej. Men en flott middag på byn blir det allt.

Ingen relation är helt friktionsfri, men kärleken mellan mig och Charlotte fortsätter att vara stark, sund och respektfull. Framförallt har vi fortfarande kul ihop som par och fungerar bra tillsammans som företagspartners. Viktigast är dock att vi agerar kärleksfullt och generöst som föräldrar till vår snart 16-åriga dottern Elle. Under ytterligare några år är vårt gemensamma mål att vara inspirerande förebilder och guider till henne – att visa Elle vad det innebär att som både individer och par vara generösa och bjuda på sig – känslomässigt och materiellt – på ett naturligt sätt.

Kan tyckas självklart… men, både Charlotte och jag känner flera exempel på både par och familjer där ytlighet, lögner, egoism och en patetiskt loj bekvämlighet för länge sedan ersatt energin, harmonin och inspirationen – i den mån den överhuvudtaget existerat.

Genom vårt sätt att leva tillsammans, lösa problem och dra nytta av varandras styrkor samt ha förståelse och överseende med svagheter och brister, hoppas vi att Elle tar intryck av oss. Så att hon fortsätter att vara den goa, harmoniska och empatiska tjej hon är idag – i alla sina relationer.

Det är faktiskt snart 20 år sedan jag träffade Charlotte på Restaurang Cyrano i Göteborg den där ruggiga novemberkvällen, 1996. Ikväll, den 15e augusti 2016, firar vi vår 18-åriga bröllopsdag på en restaurang i ett sensommarsoligt Malmö. Det känns passande för två snudd på omåttliga livsnjutare med en fortsatt ljus framtid tillsammans.

Tags: