London Calling

Lite otippat kanske, men efter ett par soliga dagar i London, är det bara att konstatera, trots snålblåsten som härjar efter stormen Brexit, var vädret väsentlig vänligare än hemmavid. Varmt och höstvackert i dagarana tre.

Fokus för den här turen till britternas huvudstad var att plåta till ett resereportage riktad till föräldrar med kulturellt undernärda tonåringar. På programmet fanns därför bl a musikalen “Wicked”, utställningar på Tate Modern, en halv dag på the Science Museum (vid Royal Albert Hall), Big Ben/Westminster, middag hos min kusin Per och hans familj i Kensington och ett par shoppingvändor vid Covent Garden och på Oxford Street.

Jag älskar London sedan allra första besöket 1983. Förutom att det är relativt enkelt att poppa över ett par dagar, är stan barnsligt enkel att navigera. Och om bara vädret tillåter, finns det mesta av det bästa faktiskt inom rimligt gångavstånd. Dessutom är det alltid lika fascinerande att få återuppleva hur über-artiga alla är – engelsmän som invandrare. Det blir ju en milsvid kontrast till hur dom flesta skåningar interagerar med varandra.

Jag blev så inspirerad av resan till UK att jag under större delen av dagen streamat Beatles samtliga studioplattor.

Tags: