En epok tar slut

Snart är galleriet tömd. Bara några få möbler och min arbetsstation är kvar. I studion är i stort sett allt sålt. Känns oerhört befriande. “Sista svepningen har inga fickor” som gamla grannen i Göteborg, Siw Swahnberg, brukade påminna mig om gång efter annan med tillägget, “Samla på minnen, inte prylar, Joakim”.

Gear Acquisition Syndrome eller, “G.A.S”

Som många fotografer, har jag samlat på mig sjukt mycket utrustning och rekvisita. Kan-va-bra-att-ha-prylar, typ. Det mesta är bortrensat nu och istället för tomhet, känner jag bara lättnad. Tyngdlöshet.

Även om det varit både roligt och stimulerande, tror jag det dröjer många år innan jag driver ett fotogalleri eller studio igen. En epok är slut och lämnat plats för en ny.
Bilden tog jag tidigare ikväll när jag körde hem från galleriet. Vid den här tiden nästa vecka, bör båda lokalerna vara helt tömda. Längtar redan.
Tags: