Grön Skivvändare

DJ:ade igår – för andra gången på ett par månader – på Green Matmarknads populära After Work. Mycket folk och god stämning. Och bra musik, förstås. Mest soul. Jag kallar konceptet för, “Soul Corner” med tydlig referens och hyllning till SR:s främste soul-ambassadör, Mats Nileskär.

Det är så klart lite udda att stå vid ena hörnet i en Bistro och servera musik under ett par timmar. När min dj-karriär var i full swing i början av 1990-talet, fylldes dansgolven på klubbarna i bl a Visby, Göteborg och Helsingborg av flera hundra dansare. Det enorma trycket och höga decibelnivå skulle nog kännas extremt påfrestande idag.

Men jag tycker fortfarande det är vansinnigt roligt att spela min favoritmusik för publik och precis som häromsistens, kom flera av Greens gäster fram och tackade för alla sköna låter de fått höra under AW:n.

Trots att dom flesta idag lyssnar till genrebaserade spellistor eller låtkavalkader genererade av algoritmer, märks det å det tydligaste att folk fortfarande uppskattar någon som omsorgsfullt väljer ut och blandar både bortglömda pärlor och klassiska örhängen. Än finns det hopp för oss gamla musiknördar.

Tags: