Trött som Trump

Vaknade hösttrött idag och kände mig åtminstone fram till första morgonkaffet som en apatisk, laktosintolerant zombie med begynnande ledgångsreumatism. Jag var matt, men såg ändå inte lika trött ut som The Donald gör just nu, så här i slutspurten av cirkusen presidentvalet. Fast mest trött är väl dom allra flesta på karlns patetiskt populistiska lögner och tröttsamt retoriska resonemang. Dom låter nu mest som sura uppstötningar från en småslemmig, bakfull marknadsnasare i en dyr kostym med ful slips. Underhållningsvärdet är borta nu. Let’s move on, people.

Efter en kort videoinspelning i Kirseberg, gick förmiddagen i ett och efter en alldeles för tung lunch (en drypande flottig spätta med smaklös mos) kändes det alldeles nödvändigt att ett par timmar senare, snöra på sig dojorna och ge sig ut i spåret för att bränna några kalorier och skaka lite liv i kroppen. Tolv kilometer senare och med solen i ryggen (i alla fall på hemvägen), ersattes mattheten av ett sedvanligt endorfinrus följt av en stunds eufori.

Lika yster dyster som vädret kan vara under oktober, lika bedårande vackert blir det när som idag, solen trotsar meteorologernas halvmesyr till prognos och kikar fram en stund. Det så här års välbehövliga men sällsynta solljuset är verkligen guld värd.

Det republikanska skelettet ovan (från bildspelet i samma tema här) tog jag under tiden vi bodde i Santa Monica där en av familjerna i trakten av vår lägenhet varje år pimpar sitt gigantiska hus och trädgård med spöken, skelett, läskiga clowner och gröna häxor – precis som om kåken vore beläget någonstans mitt i Universal Studios. Paret som bor där lider ju uppenbarligen av svår (och lite avundsvärd) Halloween-fetischism, lär jobba med filmrekvisita på en av Hollywoods större studios i Culver City. Ingen tvekan om att Donald J. Trump lär figurera bland årets skräckscener som det tokiga paret iscensätter.

Tags: