• Gallerihelg 2023 – MKK:s Utställning i Rådhushallen

    Film & Foto © Joakim Lloyd Raboff

    Titta på filmen!

Välkommen till en samling fotografier och en kort film från Rådhushallen där medlemmarna i Malmö kommunanställdas konst- och kulturförening  (MKK) ställde ut tavlor, skulpturer och konsthantverk under Malmös Gallerihelg 2023.

Klick här för att se filmen

MKK, förkortningen för Malmö kommunanställdas konst- och kulturförening, bildades redan 1946 och är en ideell förening som från starten var knuten till anställda inom Malmö stads verksamheter och dess bolag. Numera är det möjligt att söka medlemskap även om du inte har någon anknytning till Malmö stad.

Klicka här för att söka medlemskap!

Om Gallerihelgen
Under sista helgen i september öppnar Malmös gallerier och konstinstitutioner gemensamt sina dörrar. Besökare strömmar från hela Öresundsregionen för att ta del av Malmös mångsidiga konstliv. Under helgen deltar etablerade konstinstitutioner, kommersiella gallerier och det fria och ideella konstlivet sida vid sida, vilket resulterar i cirka 50 000 besökare runt om i Malmö.

Malmö Gallerihelg arrangeras av Konstfrämjandet Skåne, med syftet att göra konsten mer tillgänglig och främja nya möten och upplevelser. Konstfrämjandet Skåne arbetar med att integrera konst i människors vardag och göra konsten tillgänglig på olika sätt. Malmö Gallerihelg är ett utmärkt exempel på hur konst möter människor. Evenemanget riktar sig både till konstintresserade allmänheten och de som aldrig tidigare besökt ett galleri. Förhoppningsvis kommer årets Gallerihelg att generera många nya möten och konstupplevelser.